Topao i oblačan ponedjeljak, u utorak kiša

Radiosarajevo.ba
Topao i oblačan ponedjeljak, u utorak kiša

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno, a u istočnim djelovima i pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda i, uglavnom, u cijeloj zemlji toplo. Po kotlina i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, a najviša dnevna od 6 do 12, a na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost, a tokom dana umjerano oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim dijelovima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Goražde, Kupres, Sokolac i Zvornik 8, Bijeljina, Gradačac i Ivan-sedlo 9, Doboj i Tuzla 10, Sarajevo 11, Banja Luka, Bugojno, Livno i Sanski Most 12, Bihać, Neum i Trebinje 13, Prijedor 14, Mostar i Stolac 15, i Zenica i Čapljina 16 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje postepeno naoblačenje sa jugozapada koje će krajem dana usloviti kišu u zapadnom dijelu Bosne, Krajini i na jugu Hercegovine. Vjetar slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 6 do 13 stepeni, saopšteno je uz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak