#TomašicaTweetDay, dan tvitanja o zločinu

Radiosarajevo.ba
#TomašicaTweetDay, dan tvitanja o zločinu

Tomašica kod Prijedora prije tri mjeseca otkrila je dugo skrivanu, stravičnu tajnu o jednom od najtežih i najtužnijih zločina u bosanskohercegovačkoj historiji.

Slike užasa iz Tomašice obišle su svijet i iznova ga zapanjile razmjerima zločina koji su počinjeni u Bosni i Hercegovini tokom agresije i genocida u zemlji od 1992. do 1995. godine. Do sada je u ovoj masovnoj grobnici pronađeno više od 400 tijela ubijenih Bošnjaka i Hrvata s područja prijedorske regije. Prema nekim ranijim procjenama Tomašica krije još mnogo žrtava

O Tomašici se ne smije šutjeti i stalno treba postavljati pitanje 'ko je odgovoran za takvo zlodjelo?'

Korisnici društvene mreže Twitter, napominjući kako se o ovom zločinu mora govoriti,inicirali su održavanje dana tvitanja o Tomašici. Ovo je način da korisnici te društvene mreže jasno kažu šta osjećaju i da pošalju poruku cijelom svijetu da se ovakvo nešto više nikada i nikome ne smije ponoviti.

„Petak 15.11. #Tomasicatweetday kada trebate tvitati sve podatke koje imate o zločinu. Molim RT“ poruka je koja je danas počela kružiti Twitterom.

Dan tvitanja o Tomašici održat će se sutra 15. novembra, a svi korisnici ove društvene mreže pozvani su da, koristeći hahstag #Tomasicatweetday, napišu što više činjenica, podataka i osuda ovog zločina.

Ukoliko se želite pokloniti žrtvama, a niste o mogućnosti otići do Prijedora, ovo je način da iskažete svoje poštovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak