Tihićevo obećanje penzionisanim vojnicima

Radiosarajevo.ba
Tihićevo obećanje penzionisanim vojnicima

Predsjednik SDA Sulejman Tihić primio je danas delegaciju penzioniranih pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), sa kojom je razgovarao o reguliranju njihovih prava, saopšteno je iz stranke.

Predstavnici bivših pripadnika OSBiH izrazili su zahvalnost za angažman i pomoć lidera SDA u rješavanju njihovih problema, čime im je omogućena isplata dijela penzija do donošenja državnog budžeta.

„SDA i ja učinit ćemo sve da vi ostvarite svoja prava u skladu sa zakonom“, poručio je Tihić te priznao postojanje izvjesnih problema, ali „se za njih mora tražiti i naći rješenje“.

Ovom sastanku, kako je saopšteno, prisustvovali su i Asim Sarajlić, zamjenik predsjednika SDA i šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Fuad Kasumović, zamjenik ministra trezora u Vijeću ministara BiH te Aljoša Čampara, savjetnik dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak