Test pokazao alkohol u organizmu ministra Alkalaja

Radiosarajevo.ba
Test pokazao alkohol u organizmu ministra Alkalaja

MinistarSven Alkalaj, aktuelni ministar vanjskih poslova, sinoć je učestvovao u saobraćajnoj neezgodi. Izvršenim alkotestiranjem kod osobe inicijala A.S., saopštio je MUP Kantona Sarajevo, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Kako je javila agencija Srna, a prenio web-portal Frontal.ba, MUP Kantona Sarajevo saopštio je da je u sinoćnjem sudaru "škode oktavije", kojom je upravljao A.S. i "audija A-4", kojom je upravljala B.M, pričinjena materijalna šteta na vozilima, a lakše povrijeđenoj B.M. u Kliničkom centru Koševo ukazana je ljekarska pomoć.

Alkotest kod B.M. bio je negativan. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici MUP-a KS i sudski vještak saobraćajne struke.

Inače, "Dnevni avaz" je objavio da je ministar Alkalaj u blizini zgrade Vlade Federacije BiH učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povrijeđena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu. Babajićeva tvrdi da je Alkalaj bio pijan, te da je nakon ovog incidenta napustio mjesto nesreće u sarajevskoj ulici Alipašina.

Alkalaj je negirao da je bio pijan, a okrivio je Babajićevu da je prešla na njegovu stranu i skrivila udes.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak