Tadić: Nisam uklonio državna obilježja

Radiosarajevo.ba
Tadić: Nisam uklonio državna obilježja

Ognjen Tadić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, tvrdi da iz njegovog kabineta nisu uklonjena državna obilježja BiH, kako je to ranije danas ustvrdio Sulejman Tihić, dopredsjedavajući Doma, zbog čega je i sjednica Kolegija prekinuta.

Tadić u saopštenju prije svega ističe da je Tihić na sastanak došao sa ljiljanom na reveru, „pri čemu je počeo da protestuje zbog toga što se na radnom stolu predsjedavajućeg Doma naroda nalazi zastava Republike Srpske. Tražio je da ta zastava bude uklonjena ili sastanak Kolegijuma neće moći biti održan.“

Na to je Tadić kazao da ne želi raspravljati o tome, ali da će prihvatiti svaku Tihićevu odluku. Navodno je Tihić ipak napustio sjednicu, iako je ranije više puta bio u kancelariji koja je bila uređena isto kao i danas, poručuje Tadić.

„Drska je laž Stranke demokratske akcije da bilo ko uklanja obilježja BiH iz bilo koje od kancelarija koje koriste srpski kadrovi“, stoji u saopštenju uz koje je odaslana i fotografija na kojoj se vidi grb BiH na zidu, pored zvanično neustavnog grba Republike Srpske.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak