Swoboda: Dogovor iz Brisela mora se provesti

Radiosarajevo.ba
Swoboda: Dogovor iz Brisela mora se provesti

Predsjednik socijalističke poslaničke grupe u Evropskom parlamentu Hannes Swoboda suzdržani je optimista nakon postignutog načelnog dogovora u Briselu, piše današnji Dnevni avaz.

On pozdravlja sporazum o principima koji su preksinoć postigli predstavnici sedam političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine s komesarom za proširenje Evropske unije Stefanom Fueleom.

Detalje tog dogovora Swoboda je već u utorak navečer analizirao s Fueleom te je ocijenio da se radi o "relativno dobrom ishodu".

"Sporazum mi djeluje kao vrlo dobar korak naprijed. Konačno se stvari kreću prema dogovoru. No, sačekajmo da vidimo. Sada se dogovoreno treba razraditi i pretočiti u odgovarajući dokument te sve to provesti. Jer već smo ranije u prošlosti imali sporazume, ali nismo imali realizaciju dogovorenoga. Ako se Srbija i Kosovo mogu dogovoriti, krajnje je vrijeme da se i unutar jedne države, kao što je BiH, nađu rješenja", kazao je on, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak