Švicarska angažirala tim profesionalaca za oslobađanje talaca

Radiosarajevo.ba
Švicarska angažirala tim profesionalaca za oslobađanje talaca

Švicarska kompanija Massoel Shipping angažirala je poseban tim kako bi osigurali oslobađanje 12 članova posade otetih s njihovog teretnog broda u Nigeriji, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije u ponedjeljak, potvrđujući kako je slovenski državljanin među zarobljenima, javlja Hina, prenosi N1.

Osim Slovenca, među otetima je i državljanin Bosne I Hercegovine, te sedam muškaraca iz Filipina, te po jedan iz Hrvatske, Rumunije i Ukrajine.

Pirati u Nigeriji oteli brod na kojem je državljanin iz BiH

Ambasada BiH u Bernu: Još ne znamo identitet otetog državljanina BiH

"Massoel Shipping je angažirao profesionalno osposobljen tim koji je ovlašten za rješavanje tog pitanja", objavljeno je iz slovenskog ministarstva, uz napomenu i kako je brodovlasnik u kontaktu s porodicama otetih pomoraca, prenose SeeNews.

Nigerijski gusari oteli su, podsjetimo, 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i državljanin Bosne i Hercegovine, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska kompanija Massoel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak