Sutra u Banjoj Luci zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a

Radiosarajevo.ba
Sutra u Banjoj Luci zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a

U Banjoj Luci će sutra biti održana zajednička sjednica Vlade Republike Srbije i Vlade bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Na sjednici će biti razmatrana platforma o realizaciji projekta 'Podrinje' kojim je predviđena saradnja 14 opština u Srbiji i 14 opština u Republici Srpskoj iz podrinjskog regiona u oblasti infrastrukture, poljoprivrede, turizma, energetike i zaštite životne sredine, zdravstva, kulture i razvoja malih i srednjih preduzeća.

"Biće razmatrane i mogućnosti saradnje između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske na jačanju veza matice i pripadnika dijaspore sa teritorije Srbije i Republike Srpske", navodi se uz ostalo u saopštenju iz Vlade Srbije, prenosi dopisnik agencije Anadolija.

Premijer Srbije Ivica Dačić razgovaraće sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović, a bit će održani i bilateralni sastanci ministara dvije vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak