Sutra sastanak roditelja iz Konjević-Polja sa reisom Kavazovićem

Radiosarajevo.ba
Sutra sastanak roditelja iz Konjević-Polja sa reisom Kavazovićem

Roditelji bošnjačke djece iz Konjević-Polja prisustvovat će sutra sastanku kojeg će u Sarajevu organizirati reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović s predstavnicima političkih stranaka u cilju rješavanja njihovog problema, javlja Fena.

Potvrdio je to Feni predstavnik roditelja Muhizin Omerović, naglašavajući da će reis Kavazović pozvati predstavnike političkih stranaka da podrže roditelje u njihovoj namjeri da djeci osiguraju pohađanje nacionalne grupe predmeta.

"Ovo je definitivno završena priča, sada je potrebno osmisliti način na koji će djeca što prije nastaviti pohađati školu. Sve će opcije na sastanku biti razmatrane. Mi više ništa ne možemo uraditi, važno nam je da političari stanu iza nas", kazao je on. 

Omerović poručuje da ukoliko izostane podrška političara ovim roditeljima, jedina opcija koja ostaje je iseljenje.

"Mi smo roditelji nemoćni, to nam je jedina opcija koja je ostala. Ne možemo mi ovaj problem završiti sami, to mora učiniti država, a političari su njeni predstavnici", zaključio je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak