Suljagić: Probosanske strane žele biti 'prijatelji s fašistima'

Radiosarajevo.ba
Suljagić: Probosanske strane žele biti 'prijatelji s fašistima'

Koordinator Koalicije Prvi mart Emir Suljagić izjavio je da „Milorad Dodik koji je iz straha od Prvog marta nudio SDS-u zajednički nastup na izborima, može da odahne. SDS koji je tražio 'razumne političke aktere' također može da odahne. Rukama odbornika SDA, SBiH i SDP u Prijedoru i njihovih centrala u Sarajevu ubijena je mogućnost zajedničke liste u RS na narednim izborima i bilo kakve ravnopravnosti nesrba u RS", javlja Fena.

„Ali, očigledno je, ako ništa drugo na slučaju Konjević-Polja i obračuna s našim aktivistima da tzv. probosanske stranke ne zanima šta se s nama događa u RS-u i da je njihov jedini cilj da ostanu u dobrim odnosima s lokalnim fašistima“ smatra Suljagić.

On navodi da će Prvi mart nastaviti da radi na registraciji birača, ali da ne mogu „u dobroj vjeri prikupljati glasove za one ljude koji će nasrtati na egzistenciju aktivista".

„Ako ovo rade zbog odborničkog paušala, možete zamisliti šta će raditi sutra ako im omogućimo mandat u entitetskom i državnom parlamentu. Mi ćemo do kraja narednog mjeseca sazvati konferenciju svih organizacija članica koalicije, upoznati ih sa svime što se dogodilo i uz njihovu pomoć redefinisati misiju Koalicije, jer je očigledno da ne možemo preuzeti odgovornost za politiku koju vode stranke“ navodi Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak