Suljagić: Glasajte za one koji to više ne mogu

Radiosarajevo.ba
Suljagić: Glasajte za one koji to više ne mogu


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić razgovarao je danas u Sarajevu s nezavisnim kandidatom za načelnika Srebrenice Ćamilom Durakovićem i predsjednikom Koordinacionog tima za lokalne izbore u Srebrenici Emirom Suljagićem.

Tihić je kazao da je razgovarano o registraciji birača za lokalne izbore u Srebrenici i kako građanima razbiti predrasude da tom registracijom gube prava koja imaju u Federaciji BiH

Kako je javila Fena, Tihić je istakao da se nada da će ovaj front koji je formiran za lokalne izbore u Srebrenici nastaviti svoje djelovanje i nakon izbora, za dobrobit svih koji žive u tom gradu i onih koji žele da se vrate:

„Stranka demokratske akcije podržava inicijativu 'Glasaću za Srebrenicu' i poziva sve Srebreničane koji se nalaze na popisu iz 1991. da se registriraju i učestvuju na lokalnim izborima u Srebrenici. Ćamil Duraković ima punu podršku SDA, a drago mi je da su mu i druge stranke dale svoju podršku i očekujem da uz zajedničke napore bude izabran.“



Duraković je rekao da u sklopu svoje kampanje posjećuje sve političke lidere koji ne negiraju srebrenički genocid.

„Sada smo dobili i oficijelnu podršku SDA ovoj kandidaturi što bi trebalo biti olakšanje ljudima koji su dovodili u pitanje kome pripadamo i šta radimo. Naš primarni cilj je Srebenica i zahvaljujem svima koji nas u tome podržavaju- potcrtao je Duraković.



Suljagić je podsjetio da su sličan sastanak jučer održali i s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom te da nakon današnjeg očekuju potvrdu sastanka s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

„Želimo pokazati da između ovih stranaka ne postoje nikakvi sporovi kad je Srebrenica u pitanju. Pozivam sve koji su, kao i ja, našli utočište u Srebrenici od 1992. do 1995. a nisu tamo živjeli 1991. da izvade ličnu kartu u Srebrenici i glasaju umjesto onih koji to više ne mogu učiniti“, poručio je Suljagić, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak