Sukob Manijaka i Lešinara bio je dogovoren

Radiosarajevo.ba
Sukob Manijaka i Lešinara bio je dogovoren


Žestoki sukob navijača Borca i Željezničara u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa u kojem je povrijeđeno osam navijača i isto toliko policajaca je ranije dogovoren na društvenim mrežama.

Prema nezvaničnim saznanjima iz MUP-a SBK, tuča navijača Borca i Željezničara vjerovatno je dogovorena putem društvenih mreža, s obzirom na to da su navijači oba tima skrenuli sa planiranih ruta kako bi se sukobili, piše portal Oslobođenje.ba.

Navijači Želje su, prema nezvaničnim izvorima, trebali putovati preko Skender Vakufa ka Kneževu, ali su skrenuli i uputili se ka mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa, iako je ta ruta duža najmanje 50 kilometara. S druge strane, navijači Borca trebali su ići preko Doboja i Zenice, ali su i oni iz Donjeg Vakufa krenuli prema Travniku.

Iako nema zvanične potvrde, ovaj portal piše da su u bolnicu Koševo, u srijedu, iz travničke bolnice sa težim povredama upućeni Ž.S. iz Banje Luke (22, krvarenje u mozgu, fraktura desne nadlaktice i zdjelice) koji je odmah upućen u operacionu salu Klinike za neurohirurgiju i juče je bio mnogo bolje u odnosu na prethodni dan, Z.B, A. R.(25, fraktura temporalne kosti i subduralni hematom) i J. M. (37, pušten na kućno liječenje).

S obzirom na to da iz press službe bolnice Koševo u svojim izvještajima ne spominju Zlatka Bešlića, on vjerovatno nije tražio medicinsko zbrinjavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak