Suđenje u slučaju smrti Džene Gadžun po treći put odgođeno: Otac Muris čeka poziv advokata i supruge

2
A. S.

Po treći put je odgođen početak suđenja doktorima optuženim u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ročištu koje je trebalo biti održano u četvrtka, 7. decembra, u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije pristupila doktorica Jasmina Halimić

Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija prema kojoj je Halimić u srijedu, 6. decembra, otpuštena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Sutkinja Indira Jahić nije saopćila bilo kakve detalje o medicinskom stanju Jasmine Halimić, koja je s KCUS-a otpuštena sa liječenja.

"Od vas sam čuo tu informaciju. Čekam poziv od advokata i supruge da me obavijeste šta se dogodilo da je suđenje ponovo odgođeno. Trenutno sam na poslu i kada budem imao više informacija o današnjim dešavanjima, tek ću tada dati svoj komentar", kazao je Muris Gadžun za portal Radiosarajevo.ba, otac djevojčice Džene Gadžun.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu 11. jula 2023. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Krajem septembra 2023. godine, sve troje su se na Kantonalnom sudu izjasnili kako - nisu krivi.

Rožajac, anesteziolog, optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić - oftalmolozi - optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Majka Džene Gadžun za Radiosarajevo.ba: 'U startu sam znala da će se ovo desiti'

Dženu Gadžun su roditelji doveli na operaciju u privatnu stomatološko kliniku 'Dr. Bejtović'. Tokom te, kako je trebala biti, "rutinske operacije" došlo je do komplikacija i srčanog zastoja, nakon čega je djevojčica pala u komu iz koje se, nažalost, nikad nije probudila.

Operaciju su radile Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak