Sud BiH: Završne riječi odbrane u predmetu Zoran Dragičević

Radiosarajevo.ba
Sud BiH: Završne riječi odbrane u predmetu Zoran Dragičević

Iznošenje završnih riječi odbrane pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH u predmetu Zoran Dragičević zakazano je za danas, javlja Fena

Sud Bosne i Hercegovine je 27. decembra 2012. godine potvrdio optužnicu u predmetu Zoran Dragičević, koja optuženog tereti za krivično djelo zločini protiv čovječnosti

U optužnici se, između ostalog, navodi da je od 2. maja 1992. do decembra 1994. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada vojnih, paravojnih i policijskih snaga Republike Srpske usmjerenog protiv civilnog stanovništva grada Sarajeva, znajući za takav napad te da njegove radnje čine dio tog napada, kao pripadnik tih snaga, vršio progon civilnog nesrpskog stanovništva u naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići u općini Novo Sarajevo, saopćeno je iz Suda BiH. 

U optužnici se dalje navodi da je u okviru progona optuženi Dragičević nečovječno postupao s civilnim osobama nesrpske nacionalnosti tako što ih je mučio, fizički zlostavljao, pljačkao njihovu imovinu, te silovao jednu bespomoćnu osobu ženskog spola.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak