Sud BiH: Sramno svjedočenje osuđenih za genocid o strijeljanju Srebreničana

0
BIRN - Detektor.ba
Sud BiH: Sramno svjedočenje osuđenih za genocid o strijeljanju Srebreničana

U Sudu Bosne i Hercegovine su putem Međunarodne pravne pomoći saslušani osuđenici za genocid u Srebrenici, Mendeljev Đurić i Petar Mitrović, kao svjedoci Odbrane na suđenju za zločine u selu Kravica koje se vodi pred Višim sudom u Beogradu, negirajući da imaju saznanja o ovom zločinu.

Petar Mitrović, svjedok Odbrane, kazao je da je, po naredbi da obezbijede putnu komunikaciju, dva dana bio sa Drugim odredom Specijalne policije iz Šekovića u blizini hangara u Kravici.

On je rekao da nije bilo ubistava u tom periodu, ali da je nakon jednog incidenta (?!) vidio mrtve ljude ispred hangara.

Značajne vijesti sa zasjedanja OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

"Bili su životi policajaca ugroženi. Ja nisam vidio incident, čuo sam kasnije da je neko oteo pušku i da je stradalo 15-20 ljudi. Bili su pripadnici 28. bošnjačke divizije, nisu civili", kazao je Mitrović.

On je rekao kako su nakon "incidenta s puškom", 13. jula 1995. godine, on i njegov vod napustili okolinu hangara i otišli u Skelane, te da se više nisu vraćali tu.

"Gospodine, ja vas ne poznam, niti sam vas viđao na tim lokacijama, prvi put vas sada vidim", kazao je Mitrović na pitanje optuženog Nedeljka Milidragovića da li ga poznaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak