Sud Bakira Hadžiomerovića vratio na posao

Radiosarajevo.ba
Sud Bakira Hadžiomerovića vratio na posao

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se u slučaju Bakir Hadžiomerović protiv RTVFBiH određuje privremena mjera osiguranja i nalaže da FTV do okončanja sudskog postupka Hadžiomerovića vrati na poziciju odgovornog urednika za TV program i multimediju ove medijske kuće.

U pisanoj izjavi za javnost Hadžiomerovićev advokat Nedim Ademović je saopćio kako je zadovoljan privremenom mjerom kojom se njegov klijent vraća na mjesto s kojeg je 1. juna ove godine smijenjen i premješten na mjesto komentatora.

"Ova mjera se mora odmah izvršiti, a opstruiranje izvršenja predstavlja krivično djelo prema krivičnom zakonodavstvu FBiH, stava je Ademović. On dodaje kako je izricanje privremene mjere je "bila zakonska obaveza postupajuće sutkinje u predmetnom slučaju".

Razlozi smjene Hadžiomerovića

Bakir Hadžiomerović je više od deceniju bio urednik Političkog magazina "60 minuta", jedan period i odgovorni urednik informativnog programa Federalne televizije, a ovog ljeta menadžment FTV-a ga je smijenio s pozicije odgovornog urednika TV programa i multimedije uz obrazloženje da mjesecima nije održavao sastanke Programskog kolegija, da nije vodio računa o terminima i trajanju pojedinih emisija, da je zaobilazio poslovne procedure, da je ironično komunicirao sa nadređenim, itd.

Nakon smjene Hadžiomerović je protiv menadžmenta FTV-a pokrenuo sudski postupak do čijeg okončanja se, po odluci Općinskog suda, vraća na uredničku poziciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak