STUDIRAJeu - podrška za bh. studente u EU

Radiosarajevo.ba
STUDIRAJeu - podrška za bh. studente u EU

Projekat STUDIRAJeu osnovan je od grupe bh. studenata u Austriji, čiji je cilj pružiti relevantne informacije svim zainteresiranim za početak i/ili nastavak studija u zemljama Evrope. Na taj način pokušavaju pomoći pri prvim administrativnim koracima u Bosni i Hercegovini, zatim u namijenjenoj zemlji studija, kao i u svim ostalim sferama studentskog života.

Projekat je osmišljen kao internet-portal, jer je tako osiguran pristup svima onima koji tragaju za odgovarajućim informacijama u vezi sa studijem u Evropi, prije oficijelnog početka studija.

Budući da postoji veliki broj mladih ljudi koji žele studirati izvan granica Bosne i Hercegovine ili nadograditi već postojeće znanje određenim magistarskim programom ili doktoratom, u udruženju STUDIRAJeu smatraju da im je ovakva vrsta pomoći više nego dobrodošla.

Pored pružanja besplatnog servisa pomoći, kao npr. putem odgovora na pristigla pitanja ili što sadržajnijim pregledom na internet-stranici, novim studentima žele omogućiti i razmjenu iskustva s onima koji su ga već stekli. Nov jezik, nova kulturna sredina, drugačiji sistem rješavanja administrativnih pitanja na univerzitetima, u gradskim službama, kao i samostalna organizacija predavanja, vježbi i seminara ili pronalazak adekvatnog smještaja – sve su to lakše savladive barijere ukoliko studenti imaju koga pitati za savjet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak