Struja u dijelove Mostara stiže večeras?

Radiosarajevo.ba
Struja u dijelove Mostara stiže večeras?

Dijelovi Mostara, najvjerovatnije Opine i Mazoljice, tokom večeri bi trebali dobiti elekričnu energiju, a ostatak grada koji se snabdijeva od Elektroprivrede BiH energiju bi trebao dobiti sutra, piše danas mostarski portal Studio 88.

Sav materijal potreban za popravku dalekovoda je iznešen, pa sad sve ovisi o monterima. I dalje je upućen poziv za pomoć oko trećeg dalekovoda, jer ljudi koji su radili na iznošenju materijala i popravci su promrznuti i teško sami rade na daljnjoj uspostavi el. energije.

Elektroprivreda BiH je saopštila da visoki nanosi snijega i jak vjetar otežavaju radove na otklanjanju kvara na 110 kilovotnom dalekovodu Mostar II – Jablanica.

Elektroprivreda BiH je istakla u saopštenju da je snabdijevanje potrošača na području Srednjebosanskog, Zeničko-dobojskog, Unsko-sanskog, Sarajevskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde stabilno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak