Štrajk upozorenja u mostarskom Sokolu

Radiosarajevo.ba
Štrajk upozorenja u mostarskom Sokolu

Radnici tvrtke "SOKO Rashladna i klima tehnika" (RTK) Mostar danas su u krugu te tvrtke održali petominutni štrajk upozorenja 

 Kako je u izjavi za FENU kazala predsjednica Sindikata spomenutog poduzeća Ankica Marinović, razlozi su za stupanje u štrajk upozorenja neisplaćivanje plaća za osam mjeseci, neuplaćeni doprinosi radnicima od 2008. godine i nerješavanje zahtjeva koji je Sindikat uputio Nadzornom odboru.

 "Još nije riješen ni problem stvarnih dioničara, a to su Damir Krešić, Mirko Šaravanja, Martin Perić, Srećko Mustapić, Tihomir Čavar, Ivo Bevanda, Ivan Knezović i Tomislav Lovrić, koji imaju od jedan do preko 10 posto udjela u poduzeću, pa mogu donositi odluke bez dogovora s nama. Mi ne znamo ni gasi li se ovo poduzeće, iako je jako perspektivno", kazala je Marinovićeva.

 "Žalosno je da se želi ugasiti jedna perspektivna tvrtka, čiji su proizvodi traženi na tržištu i čiji radnici žele raditi", zaključila je predsjednica Sindikata Ankica Marinović.     

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak