Stiže turski helikopter za gašenje požara

Radiosarajevo.ba
Stiže turski helikopter za gašenje požara

Dolazak helikoptera iz Republike Turske , koji će pomoći u gašenju požara u Bosni i Hercegovini, očekuje se danas ili sutra. Iz Ministarstva sigurnosti BiH potvrđena je ova informacija, te saopćeno da će helikopter po dolasku u Bosnu i Hercegovinu prema prioritetima djelovanja biti raspoređen na najugroženija požarišta.

Ova pomoć iz Turske uslijedila je nakon razgovora ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadika Ahmetovića sa ambasadorom Republike Turske  u BiH Ahmetom Yildizom. Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan odobrio slanje helikoptera u BiH kao i kanadera u Albaniju.

„Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine vrši pripreme za dolazak protivpožarnog helikoptera Ka-32, kao pomoć Vlade Republike Turske u gašenju požara u Bosni i Hercegovini“, saopećno je danas iz Ministarstva, prenosi agencija Anadolija.

Helikopter iz Republike Turske ima pet članova posade. Njegova korisna nosivost je 2,5 tona vode i bio bi nekoliko dana stacioniran u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak