Starija žena i 35-godišnjak žrtve smrzavanja

Radiosarajevo.ba
Starija žena i 35-godišnjak žrtve smrzavanja

Vremenske nepogode prouzrokovane sniježnim nevremenom uzele su još jedan život na području Mostara, saznaje se u Hercegovačkoj službi spašavanja (HGSS).

Nakon što je u ponedjeljak u Gorancima kod Mostara od posljedica smrzavanja preminula starija žena, jutros je preminuo P. Č. (1976).

U sniježnom ga je nanosu, u stanju hipotermije, pronašao vozač grtalice koji je čistio saobraćajnicu od naselja Orlac do Raštana.

Uprkos brzoj intervenciji HGSS-a i doktorima, P. Č. je tokom dana preminuo na odjelu Klinike za unutarnje bolesti KB Mostar.  

Još je jedna starija žena pronađena mrtva, najvjerojatnije od posljedica smrzavanja, nedaleko od Mostara u mjestu Goranci, javljaju lokalni mediji.

To je ujedno treća žrtva smrzavanja na području Mostara. Dan ranije u istome mjestu pronađena je mrtva još jedna starija ženska osoba, dok je danas preminuo 35-godišnjak. 

Treću žrtvu smrzavanja u snijegu ispred obiteljske kuće pronašli su pripadnici Hercegovačke službe spašavanja.

U Hercegovini je stotine naselja i dalje potpuno prometno odsječeno. Brojni upućuju apel za pomoći jer nestaje hrane i lijekova.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak