Stanje na cestama: Zastoja nema, ali oprezno zbog magle

Radiosarajevo.ba
Stanje na cestama: Zastoja nema, ali oprezno zbog magle

Prema prikupljenim informacijama, jutros se na većini putnih pravaca u našoj zemlji, saobraćaj odvija  bez dužih zastoja.Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozače upozoravamo na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, objavljuje BIHAMK, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Ovog se vikenda održava sportska manifestacija "Rally Jahorina" pa se saobraćaj u ulicama Radićeva i Maršala Tita  02 i 03.11.2013 god. u vremenu od 19 do 21 sat  odvija uz izmjenjen režim saobraćaja u krajnjoj lijevoj traci. 

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 16 sati aktuelne su na dionici M-14.1  Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće). 

RADOVI:

KANTON SARAJEVO:

-Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
-Zbog rekonstrukcije  i izgradnje Južne longitudinale  u ulici Zagrebačka  izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Zvornička, Žrtava fašizma, Hiseta, Hasana Kikića, Nahorevska, Asima Ferhatovića i Ante Fijamenga.
-Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice usporeno se saobraća ulicom Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska) u vremenu od 08 do 18 sati. U danima vikenda sve do 02.11.2013. godine u istom terminu na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4
Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).
M-16
Bugojno-Kupres-u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m. 
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16.4
Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.
M-17 
Mostar-Čapljina (u mjestu Buna) u toku je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom
Rudanka-Doboj, zbog sanacije podvožnjaka, saobraćaj se od 08 do 16 sati odvija naizmjenično-jednom trakom.
M-18
Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m). 
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak