Stanje na cestama: Ceste mokre, vozači oprez

Radiosarajevo.ba
Stanje na cestama: Ceste mokre, vozači oprez

U Bosni su kolnici mokri ili djelomično vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po suhim kolnicima, priopćeno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH, javlja Fena. Vozačima se savjetuje da voze oprezno na mokrim dijelovima kolnika, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Zbog održavanja sportskog natjecanja na lokaciji „Krupske stijene“ na dionici M-16 Banja Luka - Jajce, danas u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, te sutra (nedjelja) od 18:00 do 01:00 sati, promet će se odvijati usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju “Irac” na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za “Siporex” usmjeravaju se na M-4. 

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 07:00 do 18:00 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo. Zbog većeg odrona na dionici M-17 Vukosavlje - Šešlije promet se odvija otežano, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na dionici R-435 Konjic - Borci (dionica Glavčine - Borci) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 17:00 sati. Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona. 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekuje se na dionicama:
- M-5 Kiseljak - Busovača (u mjestu Bukovci), 
- M-5.1 Kiseljak - Rakovica, 
- M-14.1 Gradiška - Dubica, 
- M-18 Kladanj - Đurđevik, Olovo - Kladanj. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na dionicama:
- M-14.1 Brčko - Lončari (u mjestu Gorice), 
- R-442b Krupac - Igman (u naselju Šerifići), 
- R-463 Obudovac - Tramošnica. 

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak