Šta je Izetbegović obećao Jeremiću?

Radiosarajevo.ba
Šta je Izetbegović obećao Jeremiću?

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas, 24. aprila, ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića

Šef srbijanske diplomatije je u Predsjedništvo BiH došao da se interesuje o mogućnosti da dobije glas podrške Bosne i Hercegovine za njegovu kandidaturu za poziciju predsjedavajućeg Opšte skupštine Ujedinjenih naroda (UN).

Jeremić je Izetbegovića podsjetio da su on i Srbija dali glas za Bosnu i Hercegovinu kada se odlučivalo o nestalnom članstvu naše zemlje u Vijeću sigurnosti UN-a. Bakir Izetbegović je onda Vuka Jeremića podsjetio na neke njegove kontroverzne i nedobronamjerne izjave o našoj zemlji koje su naljutile dio bh. javnosti.

Prema saopštenju Predsjedništva BiH, Izetbegović mu je obećao da će ova institucija ipak razmotriti kandidaturu Srbije. Prema Jeremićevoj izjavi za srbijanske medije, glas BiH za njegovu kandidaturu "završena je stvar".

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj političkoj situaciji u regiji, odnosima dviju država, uz obostrano izraženi optimizam da će trend započete normalizacije i saradnje biti nastavljen i nakon predstojećih izbora u Srbiji. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak