Šta će Naša stranka zahtijevati od SDP-a i SBB-a?

Radiosarajevo.ba
Šta će Naša stranka zahtijevati od SDP-a i SBB-a?


Naša stranka nije ušla u zvaničnu koaliciju sa Savezom za bolju budućnost (SBB) i Socijaldemokratskom partijom (SDP) Bosne i Hercegovine, već je načelno prihvatila partnerstvo sa ove dvije stranke u vlastima, gradskim i općinskim, u Sarajevu i ovi su politički pregovori još u toku.

Naša stranka, SDP i SBB u sarajevskoj vlasti

Ozvaničavanje koalicije, kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, ovisit će, prioritetno, o tome ko će se odabrati za kandidata za gradonačelnika te koji će programski ciljevi biti utvrđeni.

Ukoliko Naša stranka prihvati partnerstvo, sa SDP-om i SBB-om ući će u gradsku vlast te će zajedno nastupati i u općinskim vijećima.




Albin Zuhrić, generalni sekretar Naše stranke, za naš je portal izjavio kako će oni prihvatiti „isključivo kvalitetnu i kompetetnu osobu“ na mjestu gradonačelnika. „Ukoliko to ne bude slučaj, partnerstva neće biti.

Zuhrića pitamo i za razloge zbog kojih je Naša stranka odlučila koalirati sa SDP-om i SBB-om. Naš sagovornik odgovara kako je razlog taj što ne žele „presjediti sljedeće četiri godine; želimo imati predstavnike u tijelu u kojem se usvajaju gradski propisi“.

Žele opravdati glasove osvojene na proteklim, oktobarskim izborima, dodaje on, i žele biti 'korektor' eventualnim neadekvatnim prijedlozima ili situacijama u Sarajevu.

Podsjetimo, dosad su za gradonačelničkog kandidata spominjali Stjepan Kljuić (SDU), kojeg su rekli podržati i iz Stranke demokratske akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak