Srpski hakeri ratuju za Gadhafija!

Radiosarajevo.ba
Srpski hakeri ratuju za Gadhafija!

Više od 50.000 internetskih korisnika iz Srbije već danima ugrožava borbu libijske opozicije protiv režima Moamera Gadafija aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem cyber rata protiv snaga koje se bore protiv njega, tvrdi opozicioni Libijski omladinski pokret. 

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Facebooku, Tweeteru, Myspaceu, Yutubeu i drugim društvenim mrežama, i mi, poslije konsultacija s administratorima tih mreža, procjenjujemo da je više od 50.000 internetskih korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopćenju te organizacije dostavljenom Tanjugu. 

Mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emitira ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na internetu protiv antigadafijevih grupa i web stranica i oni hakiraju, spamuju ili obaraju web stranice povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u saopštenju.

Libijski omladinski pokret primjećuje da za tako malu zemlju poput Srbije, s relativno skromnim brojem online korisnika, organiziranje više od 50.000 aktivnih Gadafijevih pristalica koji zajedno djeluju na internetu predstavlja grandiozni poduhvat i zahtijeva veliku količinu rada, predanosti i novca.
"Sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apeliramo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto poduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak