Sramotno: Na 11. juli u Bosnu i Hercegovinu stigla protestna nota iz Srbije

6
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Na 11. juli u Bosnu i Hercegovinu stigla protestna nota iz Srbije

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine stigla je na 11. juli, protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije.

Objavilo je na svojoj stranici na društvenoj mreži X (nekadašnji Twiter) Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Banja Luka: Povrijeđen strani državljanin (25), u toku potraga za napadačem

"Samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve Bosance i Hercegovce.

Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid.

Sramotno: Na 11. juli u Bosnu i Hercegovinu stigla protestna nota iz Srbije

Države članice UN-a koje postuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti", naveli su iz MVP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak