Sramotna razglednica s Jablaničkog jezera

Radiosarajevo.ba
Sramotna razglednica s Jablaničkog jezera

Prljavo i prepuno smeća
. Tako posljednjih dana izgleda Jablaničko jezero, vještačko akumulaciono jezero na Neretvi.

Nakon što smo poslije vikenda, od nekoliko prijatelja Redakcije doznali da su se zbog smeća sa jezera vratili kućama već u ranim jutarnjim satima tokom subote i nedjelje, danas je na ovu poraznu činjenicu upozorila i Narodna stranka Radom za boljitak.

Uz stranačko saopćenje, stigla je i fotografija jezera zbog koje je portal Radiosarajevo.ba kontaktirao i ekološku organizaciju „Eko Neretva“. Predsjednica organizacije Sabina Keskin potvrdila je da površinom jezera plutaju velike količine čvrstog otpada.

Ona nam je kazala kako nadležnost za održavanje jezera imaju Hidroelektrane Neretva koje posjeduju i čamac za prikupljanje čvrstog otpada.

Pozvali smo i njih, ali su nas oni uputili ka svom vlasniku: Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Odgovor od Elektroprivrede, kako nam je rečeno u njihovoj Službi za odnose s javnošću, dobit ćemo sutra, u srijedu 27. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak