Sramno puštanje krivca za premlaćivanje djevojčice

Radiosarajevo.ba
Sramno puštanje krivca za premlaćivanje djevojčice


"Puštanje na slobodu osumnjičenog za brutalno premlaćivanje djevojčice iz Travnika, kap je koja je prelila čašu i ovakve situacije više se ne mogu tolerisati u našem društvu", izjavio je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić

"Iako čvrsto vjerujem da se i prema sadašnjim zakonima takve monstrume u toku istrage može i mora držati u pritvoru, zatražio sam od federalnog ministra pravde da pokrene proceduru izmjena i dopuna svih zakona koje je nophodno promijeniti kako bi se jasno propisala obaveza pritvaranja ovakvih osoba, koje ne zaslužuju da ikada budu pušteni na slobodu, a kamoli da u pritvoru ostanu svega jedan dan i suđenje čekaju na slobodi", ističe se u Nikšićevoj izjavi. 

Podsjećamo, trogodišnja djevojčica se bori za život u KCUS, nakon brojnih povreda koje je zadobila u, kako nadležni organi sumnjaju, u slučaju nasilja u porodici. Osumnjičeni za nasilje nad djetetom, očuh djevojčice, pušten je na slobodu nakon što je dao izjavu.

"Procijenjeno je da ne postoji osnova za određivanje pritvora u ovom slučaju, tako da pritvor toj osobi nije određen jer ne postoje zakonski uvjeti za to", kazao je nadležni tužilac Mersudin Pružan.

Vezano:
Ženska mreža povodom nasilja nad djevojčicom
Naša stranka o slučaju pretučene trogodišnje djevojčice

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak