Špirić: Video-klip na FTV-u je poziv na linč

Radiosarajevo.ba
Špirić: Video-klip na FTV-u je poziv na linč

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić danas je osudio i ocijenio neviđenim videoklip prikazan na FTV-u u kojem su neki od vodećih ljudi u RS-u predstavljeni kao fašisti.

"Neviđeno je da toliki val mržnje dođe od javnog emitera. Ja to doživljavam kao apsolutni poziv na linč", riječi su predsjedavajućeg Špirića, koji je prikazivanje ovog videoklipa komentirao na novinarsku molbu.

Tvrdi kako je to "dosad neviđen poziv s jasne adrese za fizičku likvidaciju", ocijenivši simptomatičnim i neshvatljivim ponašanje i šutnju na ovaj prilog važnih institucija - i domaćih i međunarodnih.

"Ne daj Bože da se kome šta desi, adresa je poznata," uvjeren je Špirić, koji dodaje da "ovakvo ponašanje ne doprinosi izgradnji demokratske i prosperitetne BiH".

Podsjećamo, u političkom magazinu "60 minuta" na FTV u ponedjeljak emitovan je video-klip postavljen na sajtu YouTube, u kojem je premijer RS Milorad Dodik prikazan u ulozi Adolfa Hitlera.

Inače, slični video-klipovi se već godinama povlače po spomenutoj internet stranici, samo što se uloge političara mijenjaju. Cijela ideja titlovanja filma o Hitleru nije originalno bosanska.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak