Špirić primio ambasadora SAD u BiH

Radiosarajevo.ba
Špirić primio ambasadora SAD u BiH


Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća  ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora dr Nikola Špirić primio je danas ambasadora SAD-a u BiH Patricka Moona. 

Glavne teme razgovora bila su ekonomska pitanja, te neophodne reforme koje treba sprovesti u okviru aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom(MMF), ali i samog oporavka realnog sektora i finansijske održivosti. 

Ministar Špirić informirao je ambasadora Moona da su pokrenute aktivnosti u Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kako bi se poboljšala naplata prihoda od indirektnih poreza, kao i milionska dugovanja po tom osnovu zbog čega će biti održana posebna tematska sjednica UO. 

Ambasador Moon informirao je ministra Špirića u vezi s aktivnostima na reformi Ustava Federacije BiH, te njegovom nedavnom posjetom Drvaru gdje je imao susrete i s povratnicima srpske nacionalnosti u ovoj regiji, te izrazio spremnost da pomogne u njihovim nastojanjima da poboljšaju težak ekonomski položaj u ovom kantonu, saopćilo je Ministarstvo finansija i trezora BiH, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak