Špirić: Neke zaključke je nemoguće ostvariti

Radiosarajevo.ba
Špirić: Neke zaključke je nemoguće ostvariti

Zastupnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović uputio je danas na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamenta BiH predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću upit o nerealiziranju više od 150 zaključaka i inicijativa koje je Predstavnički dom PSBiH usvojio.

Špirić je u svome odgovoru istakao da se „sve slabosti političkog sistema u BiH prelamaju na Vijeću ministara".


„Neke zaključke, nećete se naljutiti, je nemoguće ostvariti jer naprosto nisu u nadležnosti Vijeća ministara", kazao je Špirić. Takvih zaključaka je oko 50.

Ponovio je stav da je za napredovanje potrebna simbioza i maksimalan trud svih te zamolio Parlament da Vijeću ministara dostavi zadatke „koje je moguće uraditi".

U nastavku zajedničke sjednice ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović je odgovarajući na pitanje delegata Doma naroda PSBiH Zorana Koprivice istakao da je ovo Ministarstvo završilo sve aktivnosti na realizaciji osnivanja komisije koja će vršiti funkciju drugostepenog organa za rješavanje žalbi u upravnom postupku po zahtijevima za dobijanje bezbjedonosnih dozvola za pristup tajnim podacima.

-Očekujem da će Vijeće ministara u narednom periodu osnovati ovu komisiju, kazao je Sadović.

Komisija će djelovati, objašnjeno je, u slučaju odbijanja dozvole za pristup tajnim podacima, a nakon žalbe koju ulaže osoba kojoj je pristup odbijen.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak