Sorensen uručio donaciju za djecu bez roditeljskog staranja

Radiosarajevo.ba
Sorensen uručio donaciju za djecu bez roditeljskog staranja

Tekst prenosimo sa Manjine.ba, portala za sve manjinske i deprivilegirane skupine

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Peter Sorensen sastao se u petak u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu sa v.d. direktorom Saudinom Đurđevićem i uručio donaciju namještaja za jednu od prostorija doma. 

Ambasador je izjavio da mu je drago što Delegacija EU i EUSR, i njeno osoblje, pomažu ustanovu koja obezbjeđuje brigu za djecu. 

”Impresioniran sam radom direktora Đurđevića i njegovog osoblja. O djeci se dobro brine i postoji jako puno ljubavi zbog čega se djeca ovdje osjećaju sretno i zadovoljno – kazao je.

Ambasador je obišao Dom i družio se sa djecom, te razgovarao, na engleskom, sa onima koji su u to vrijeme pisali domaću zadaću iz engleskog jezika, javio je portal Manjine.ba..

Direktor Đurđević je zahvalio ambasadoru Sorensenu za donaciju i posjetu Domu, te ga informirao o aktivnostima i planovima.

Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu osigurava smještaj za djecu, od rođenja pa dok ne završe srednju školu. Trenutno je u domu 96 štićenika podijeljenih, prema uzrastu, u pet grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak