Smjena ministra Sadovića

Radiosarajevo.ba
Smjena ministra Sadovića


Predsjedništvo Stranke demokratske akcije pozvalo je Tarika Sadovića da podnese ostavku na funkciju ministra sigurnosti BiH, saopštila je ova stranka.

U raspravi koja je prethodila, Predsjedništvo SDABiH bilo je podijeljenou vezi sa Sadovićevom smjenom.

Dok su jedni smatrali da Sadović treba ostati na mjestu ministra sigurnosti, drugi su tvrdili da je vrijeme da on ode.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo je na pauzi sjednice istaicao da se vodi otvorena i demokratska rasprava te da Sadović nije smijenjen. Potvrdio je da nije bilo govora o tome da Sadovića na mjestu ministra zamijeni upravo Kebo.

"Lično nisam za to da se Sadović smijeni. Ne vidim razloga za to", kazao je kratko Bakir Izetbegović.

Oprečnog je mišljenja bio je potpredsjednik SDABiH Adil Osmanović koji je iznio stav da je za to da se Sadović razriješi dužnosti ministra sigurnosti te da je najbolje "da Sadović sam podnese ostavku".

Predsjednik SDABiH Sulejman Tihić kazao je da je Predsjednišvo stranke razmatralo pritužbe na rad ministra Sadovića koje su pristigle, ali nije precizirao o kakvim pritužbama je riječ niti ko ih je uputio.

Saznajemo da je jedan od mogućih razloga za sve glasnije zahtjeve o smjeni ministra Sadovića nedovoljno dobra saradnja s međunarodnom zajednicom.

Kako prenose mediji u Federaciji, kandidati za novog ministra sigurnosti države su Mirsad Kebo i Bisera Turković.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak