Smijeniti direktore koji brane da se priča o platama

Radiosarajevo.ba
Smijeniti direktore koji brane da se priča o platama


Ukoliko direktori nekih preduzeća u RS-u kažnjavaju radnike jer su saopštili medijima probleme o neisplaćenim platama, Vlada će sankcionisati te direktore, tvrdi premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Svaki radnik koji nije dobio platu, kako je naglasila, ima puno pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo u medijima ili na nekom drugom mjestu i nijedan direktor ga ne može zbog toga sankcionisati.

„Nema ugrožavanja ni slobode mišljenja i izražavanja“, navela je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci, javlja Fena.

Ona je potvrdila da je zatražena potvrda tačnosti informacije koja se pojavila u medijima, da je radnik Šumskog gazdinstva Jahorina s Pala, koji je javno rekao da četiri mjeseca nije primio platu, sklonjen sa svog radnog mjesta.

Komentarišući višednevne mirne proteste jednog broja otpuštenih vojnika Oružanih snaga BiH iz RS-a u Parku Mladen Stojanović, Cvijanović je rekla da je "nezadovoljna jer postoje ljudi koji imaju takve probleme", ali i napomenula da su i drugi predstavnici vlasti RS-a naveli da u „rukama RS-a ne leži rješenje njihovog problema“.

Cvijanović je izjavila i da jedan broj građana RS-a stiče i ostvaruje svoja prava na drugom nivou vlasti, odnosno na nivou BiH, gdje su ulazili u radne angažmane s određenim rokom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak