Smajić: 'Miloševićev učenik Dačić i njegova policija ponovo stižu u BiH. Zašto Trojka šuti?'

9
Radiosarajevo.ba
Smajić: 'Miloševićev učenik Dačić i njegova policija ponovo stižu u BiH. Zašto Trojka šuti?'

Ponovo saznajemo iz medija da nam se sprema najnovije poniženje koje nam je priredila Trojka, tj. da će od ponedjeljka, 22. jula u Banjoj Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Oni će navodno raditi skupa sa policijom manjeg bh. entiteta, kaže delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

"Ko je sad dao odobrenje, ili ko je uredno proslijedio papirologiju drugim institucijama, za ovo političko paradiranje Bosnom i Hercegovinom kojim se dokazuje postojanje 'srpskog sveta'?

Sad je već jasno da Helez, Konaković i Forto ne razumiju jezik politike, ili su direktni saučesnici ovakvih sramnih i provokativnih nasrtaja na dostojanstvo Bosne i Hercegovine?!", ističe Smajić.

SDA: Ovo je nastavak agresivne politike Vučića. Pitanje je vremena kada će doći do esklacije stanja

Navodi da je Milošević 1995. godine morao u Dejtonu potpisati povlačenje srbijanskih trupa sa teritorije BiH.

"U puno težim okolnostima predstavnici BiH su pritjerali uza zid Miloševića i njegove sljedbenike. Danas, 25 godina nakon Dejtona, Miloševićev učenik Dačić uz saglasnost šutljivih ministara iz Trojke, čizmom srbijanskog policajca stiže ponovo u Bosnu. Dokle više?", kaže Smajić.

Podsjetimo, policajci iz Srbije od 22. jula bit će u Banjoj Luci, Foči i Trebinju, a, više možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak