Smajić: 'Konakovićev NiP je jedna od stranaka koja je blokirala evropski put'

5
Radiosarajevo.ba
Smajić: 'Konakovićev NiP je jedna od stranaka koja je blokirala evropski put'

Kao što sam najavio u nekoliko medijskih nastupa i diskusija u Domu naroda Prlamentarne skupštine BiH, vladajuća koalicija, a posebno Trojka, davala nam je lažna obećanja da ćemo u prvoj tranši dobiti blizu 140 miliona KM koji nam pripadaju iz Plana rasta, kazao je delegat (SBiH) u Domu naroda PSBiH Džemal Smajić.

To, navodi, nije bilo teško zaključiti jer je "očigledno da procese u državi ispred Trojke vode nekompetentni ljudi bez iskustva i potrebnih političkih vještina da se nose sa izazovima koji su pred nama".

"Posebno je licemjerno da ministar Konaković, pominjući četiri kantona koji nisu podržali reforme, spominje Stranku za BiH bez ikakvog opravdanog razloga. Istina je da je NiP u koaliciji sa SDA u Unskosanskom kantonu također dao negativan odgovor na reforme. Dakle, Konakovićev NiP je jedna od stranaka koja je blokirala evropski put! Ni u jednom kantonu koji je dao negativnu ocjenu, s čim se ja ne slažem, SBiH nije u vlasti.

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

I na kraju, glavni kočničar EU puta je SNSD, kojeg Trojka štiti kao koalicionog partnera. Licemjerno je prebacivati kompletnu krivicu na kantone a ne spomenuti Dodika s kojim zajedno vode državu", istakao je Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak