Slavo Kukić je antidejtonska poruka!

Radiosarajevo.ba
Slavo Kukić je antidejtonska poruka!

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ Igor Radojičić izjavio je danas da je klasična antidejtonska poruka što je u proceduri za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH ostao čovjek koji nije dobio nijedan glas iz RS i kojeg je podržao samo marginalan broj predstavnik Hrvata.

        "Nesumnjiva je želja stranaka platforme da dobiju intervenciju međunarodne zajednice i da OHR nametne na nivou BiH koncept kao u Federaciji BiH što bi značilo da se u BiH pokušava totalno revidirati Dejtonski mirovni sporazum i uspostaviti dominacija jednog naroda što Srbi i Hrvati sigurno neće prihvatiti", rekao je novinarima Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

        Prema njegovim riječima, postoji i pokušaj da se razbije srpski i hrvatski blok na nivou BiH.

        "Bojim se da u RS ima nervoznih pojedinaca koji su spremni da stranke poguraju i stave lični interes ispred opšteg. Kriza u BiH i dalje postoji, a stranke iz RS nisu odgovorne za nju i mogu vrlo konstruktivno učestvovati u dogovorima kaka bi ih uopšte bilo", zaključio je Radojičić.

        Šef Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Asim Sarajlić izjavio je da će SDA, ako Predstavnički dom danas ne potvrdi mandatara Savjeta ministara BiH, pokrenuti inicijativu prema OHR-u i Savjetu za primjenu mira /PIK/ da se sačine "mehanizmi deblokade" pitanja o kojim se u BiH ne može postići saglasnost  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak