Skupština KS: Zastupnici prihvatili ostavku premijera Nenadića

1
Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Zastupnici prihvatili ostavku premijera Nenadića

Na današnjoj 12. hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prije utvrđivanja Dnevnog reda, Haris Zahiragić(SDA) je položio zakletvu i stupio u Skupštinu KS umjesto Samre Ćosović-Hajdarević(SDA) koja je vratila mandat.

Ovim je Zahiragić postao i zvanično zastupnik u Skupštini KS.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić je prije nego je Skupština prihvatila njegovu ostavku kazao da je postupao u skladu sa zakonom i odredbama.

"Razlozi za moju ostavku leže u činjenici, da su zastupnici podnijeli zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi", kazao je Nenadić i dodao:

"Već duže vrijeme od trenutka podnošenja prijedloga za izglasavanje nepovjerenja, Vlada KS je radila u jako teškim uslovima, zbog nepostojanja većine. Sve navedeno bio je razlog što sam ostavku najavljivao i ranije. Ključni razlog je ubrzavanje pokrenutih procesa. Ne bih danas govorio o izvještaju o radu Vlade KS. Podnošenjem moje ostavke smatra se da su ostavku podnijeli i svi minsitri iz Vlade, nadamo se da ćemo ovo što prije završiti, kako bi se stvorili uslovi za imenovanje nove Vlade".

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo prihvatili su ostavku premijera Nenadića. 

Devet zastupnika je bilo suzdržano, 23 za.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak