Skupština KS-a o osnovnom odgoju i obrazovanju

Radiosarajevo.ba
Skupština KS-a o osnovnom odgoju i obrazovanju

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na sjednici koja je zakazana za danas, između ostaloga, razmatrat će Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Pred zastupnicima će se, između šezdesetak tačaka dnevnog reda,  naći i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama, o izmjenama i dopunama Zakona o sportu Kantona Sarajevo kao i Nacrt zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi.

Skupštini je predloženo da se Zakon o izmjeni zakona o sudskim taksama razmatra po skraćenom postupku budući da se radi o otklanjanju tehničke greške u zakonu.

Za provođenje zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi prema predloženom nacrtu potrebno je izdvojili od 0,5 do dva posto od poreznih i neporeznih prihoda u budžetu Kantona Sarajevo za svaku tekuću godinu.

Nacrtom zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u Kantonu Sarajevo garantira se pripadnicima nacionalnih manjina sloboda upotrebe svog jezika, a propisano je i pravo pripadnicima nacionalnih manjina da osnivaju vlastite medije, pravo izdavanja štampe i drugih informacija na jeziku te manjine.

Također na sjednici će biti razmatrani i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo s revizorskim izvještajem, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo s finansijskim planom za 2011. godinu, kao i mnogi drugi izvještaji i programi rada kantonalnih institucija.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u prošloj godini, s posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja kroz funkcioniranje Mreže farmaceutske djelatnosti - apoteka.

Prema zvaničnoj najavi sjednica bi trebala početi u 9 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak