Skupština Kantona Sarajevo zatražila nadzor nad radom Uprave policije u slučaju "Ammar Kapidžić"

0
Radiosarajevo.ba
Skupština Kantona Sarajevo zatražila nadzor nad radom Uprave policije u slučaju "Ammar Kapidžić"

Na današnjem nastavku 16. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici su imali pred sobom i Informaciju Komisije za sigurnost SKS u vezi predmeta „Ammar Kapidžić“.

Po podnesku opunomoćenice porodice ubijenog Ammara Kapidžića upućenog Skupštini KS, Skupština je donijela zaključak kojim je zadužila Komisiju za sigurnost SKS, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS provede skupštinski nadzor nad radom Uprave policije MUP-KS o eventualnim propustima u slučaju ubistva Ammara Kapidžića koje se desilo 8. juna 2019. godine.

Kapidžić je ubijen ispred porodične kuće u naselju Sokolović Kolonija u Sarajevu.

Balerina Nataša Gaponko: Upoznajte Snjeguljicu iz Narodnog pozorišta Sarajevo

Za ubistvo Kapidžića bili su optuženi Armin Iglica (1996. godište) i Alem Šojko (2000. godište), kojima je 2021. godine Općinski sud Sarajevo izrekao presudu.

Usvojen još jedan Nacrt zakona

Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

"Danas je na Skupštini usvojen još jedan važan dokument koji sam pripremio, a to je Nacrt zakona o sudskim taksama, koji će omogućiti elektronsko plaćanje taksi, čime digitalizujemo upravu i povećavamo efikasnost. Građani će moći plaćati sudske takse online, što će dodatno olakšati proces", navodi se u saopštenju.

"Ovim zakonom planiramo osloboditi novonastale privredne subjekte od plaćanja sudske takse prilikom osnivanja i registracije, što će dodatno podstaknuti poslovnu aktivnost. Također, planiramo uspostaviti registar naplate taksi, što će nam pomoći da bolje kontrolišemo naplativost. Hvala još jednom Vladi KS i zastupnicima Skupštine KS jer prepoznaju moje napore, kao i napore Ministarstva finansija, za unapređenje procesa u budućnost", poručio je ministar finansija KS Afan Kalamujić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak