Sjednica Predstavničkog doma FBiH: Hoće li od danas Marinu Vukoji biti otvoren put ka Ustavnom sudu?

1
Radiosarajevo.ba
Sjednica Predstavničkog doma FBiH: Hoće li od danas Marinu Vukoji biti otvoren put ka Ustavnom sudu?

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sedma redovna u aktuelnom mandatu, bit će održana danas u Sarajevu. Sjednica počinje u 11 sati.

Ovoga puta sjednica neće biti održana u sali u sjedištu Parlamenta već u zgradi gdje je sjedište sarajevske Općine Stari Grad, u velikoj dvorani.

Predstavnički dom je, naime, prije nekoliko dana odgodio zasjedanje zbog prokišnjavanja plafona u sali u zgradi Parlamenta FBiH gdje se već godinama održavaju sjednice oba doma.

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Obrazloženo je da zbog oštećenja stropa iznad predsjedavajućeg stola, nisu ispunjeni sigurnosni uvjeti.

Zastupnici će razmatrati  na Prijedlog zakona o preduzetničkoj infrastrukturi i Prijedlog zakona o podsticanju razvoja male privrede u Federaciji BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Ukoliko budu usvojene izmjene, vladajuće stranke će moći imenovati Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH koji se dovodi u vezu s HDZ-om.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak