Sjednica Predsjedništva SDP-a još uvijek traje

Radiosarajevo.ba
Sjednica Predsjedništva SDP-a još uvijek traje


Sjednica Predsjedništva SDP-a BiH na kojoj treba biti odlučeno hoće li biti prihvaćena ostavka Željka Komšića na sve funkcije u stranci, još uvijek traje, a počela je oko 13 sati.

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ranije je kazao da je njegova ostavka konačna, ali čini se da partijski drugovi pokušavaju promijeniti njegovu odluku.

U Centrali SDP-a u Sarajevu preko 100 novinara i fotoreportera, koji već duže od dva sata čekaju informacije. Zapravo, cijela javnost konkretne informacije čeka već dva dana.

On se već jučer sastao sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom i generalnim sekretarom Nerminem Nikšićem, ali tada nije bilo zvaničnih izjava, kao što ni još uvijek nema.

Jedan od ključnih ljudi SDP-a ostavku je dao, navodno, nezadovoljan opštim stanjem u stranci, a po nekim izvorima podrška Vuku Jeremiću, ministru vanjskih poslova Srbije, za kandidaturu za predsjednika Generalne skupštine UN-a, bila je kap koja je prelila čašu.

Član Predsjedništva BiH je jučer za Dnevni list kazao kratko: "Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastavit ću da se borim za principe socijaldemokracije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak