SIPA uhapsila Šemsudina Mehmedovića zbog ratnog zločina

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila Šemsudina Mehmedovića zbog ratnog zločina

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru predmeta kodnog naziva "Ozren", danas su na području Sarajeva lišili slobode Š.M. (1961.) iz Tešnja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina.

Ovim povodom danas u 11 sati bit će upriličena vanredna konferencija za novinare u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, saopćeno je iz SIPA-e. 

Radi se o Šemsudinu Mehmedoviću, zamjeniku šefa kluba poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Advokatica Senka Nožica potvrdila je za Dnevni avaz da je Mehmedović uhapšen: "Jutros smo se trebali naći ispred Tužilaštva BiH kako bi Mehmedović dao svoj iskaz u Tužilaštvu, ali mi je javio da je uhapšen. Čekamo ispred SIPA-e da nas prime, da vidimo o čemu je tačno riječ. Ni ja nema više infrormacija."

Portal Radiosarajevo.ba, kao i agencija Fena, pokušali su kontaktirati Mehmedovića, ali je bio broj njegovog mobitela 'trenutno nedostupan'.

Da podsjetimo, 11. jula ove godine na području Tešnja je uhapšena jedna osoba u vezi s predmetom "Ozren". Tada se u SIPA-inom saopćenju navelo da se neke osobe tretirane predmetom ''Ozren'', dovode u vezu sa akcijom kodnog naziva ''Tešanj'' u okviru kojeg su pripadnici SIPA-e pronašli velike količine naoružanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak