SIPA uhapsila sedam osoba zbog ratnog zločina

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila sedam osoba zbog ratnog zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Tužiteljstva.

Ovi osumnjičeni, pod istragom su Tužiteljstva BiH zbog ratnog zločina počinjenog nad žrtvama srpske nacionalnosti u mjestu Kukavice na području općine Rogatica.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici Armije RBiH, 28. avgusta 1992. godine, izvršili napad na civile srpske nacionalnosti, koji su se sa područja općine Goražde, kretali prema teritoriji općine Rogatica.

U napadu je ubijeno više od 20 žrtava, uglavnom žena, djece i staraca srpske nacionalnosti.

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, proveo je temeljitu i intenzivnu istragu o ovom ratnom zločinu, koji predstavlja najveće stradanje žrtava srpske nacionalnosti na tom području, nakon čega su identificirani osumnjičeni, koji su jutros lišeni slobode.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu, u pravcu podizanja optužnice koja će biti podignuta uskoro, ističe se u saopštenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak