SIPA uhapsila muškarca koji je "oprao" 240.000 dolara

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila muškarca koji je "oprao" 240.000 dolara

SIPA je jučer na području Banja Luke uhapsila osobu koja se sumnjiči da je počinila krivično djelo „pranje novca“ u iznosu od 240.000 američkih dolara.

Kako se navodi u saopćenju, na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pretresli su osobu, stan, prostorije i pokretne stvari na području Bosanske Gradiške. Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 42 predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Lišenju slobode osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240.000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu. SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od oko 408.000 KM na računu jedne pravne osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak