SIPA: U akciji 'Brava' zbog droge uhapšeno 13 osoba

Radiosarajevo.ba
SIPA: U akciji 'Brava' zbog droge uhapšeno 13 osoba

U nastavku aktivnostu po predmetu kodnog naziva 'Brava', pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su lišili slobode još dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Akcija SIPA-e u Tuzli: Pogledajte snimak hapšenja (VIDEO) 

U jučerašnjoj akciji uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Regionalni ured Tuzla, gdje je nad njima izvršena kriminalističko-tehnička obrada, nakon čega su predate Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresom terena na području općine Lukavac pripadnici SIPA-e pronašli su jučer oko pola kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Osobe lišene slobode u akciji 'Brava' dovode se u vezu i sa 2 kg opojne droge heroin, koju su u prethodnom periodu zaplijenili pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, navodi se u saopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak