SIPA oduzela drogu vrijednu milion KM

Radiosarajevo.ba
SIPA oduzela drogu vrijednu milion KM

Nastavljajući rad na predmetu u sklopu kojeg je razbijena šestočlana organizirana kriminalna grupa, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u dvije odvojene akcije oduzeli su oko 15 kilograma droge „speed“ čija je ulična vrijednost procijenjena na oko milon KM.

Akcija je izvedena po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i državnog Tužiteljstva

Pretragom vozila Land Rover holandskih registarskih oznaka koje je koristio Ž.Đ. (1948.), pripadnici SIPA-e juče, 25.7.2012. godine, pronašli su osam kilograma opojne droge „speed“.

Dok je u pretragama koje su po istom predmetu izvršene u martu 2012. na području Zeničko-dobojske županije, Hercegovačko-neretvanske županije i Županije Sarajevo, pronađeno oko sedam kilograma „speeda“. Također, pronađena su četiri kilograma smješe koja se koristi za miksanje sa opojnom drogom, oružje, novac koji potiče iz kaznenog djela nedozvoljene trgovine opojnim drogama i mobilni telefoni sa SIM karticama, saopćeno je iz SIPA-e.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak