SIPA i Tužilaštvo BiH o budućoj, još efikasnijoj suradnji

Radiosarajevo.ba
SIPA i Tužilaštvo BiH o budućoj, još efikasnijoj suradnji

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je održan sastanak predstavnika SIPA-e i Tužilaštva BiH, kojem su prisustvovali direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac i glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović sa saradnicima.

Razgovarano je o saradnji SIPA-e i Tužilaštva BiH u radu na predmetima ratnih zločina, organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, te poboljšanju saradnju i postizanju što boljih rezultata u budućnosti.

Tokom sastanka dogovoreni su modaliteti za što efikasniju komunikaciju i što efikasnije otklanjanje bilo kakvih poteškoća koje se mogu pojaviti prilikom rada.

Tužilaštvo BiH i SIPA već deceniju vode istrage i procesuiraju najteža djela organiziranog kriminala, ratnih zločina i korupcije, te su zajedničkim radom ovih dviju institucija, ostvareni značajni rezultati i optužen i procesuiran veliki broj počinitelja ovih krivičnih djela.

Radeći u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, na putu ka evropskim integracijama, SIPA i Tužilaštvo BiH nastavljaju aktivnosti u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Također, u budućnosti će se jačati saradnja i s partnerskim agencijama u regionu, Evropi i svijetu, radi što efikasnije borbe protiv prekograničnog kriminala, saopćeno je iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak