Sinhronizirana hapšenja u Istočnom Sarajevu i Beogradu

Radiosarajevo.ba
Sinhronizirana hapšenja u Istočnom Sarajevu i Beogradu

Osvježeno u 15:00

Tužilaštvo BiH: U toku opsežna akcija na razotkrivanju i razbijanju zločinačke organizacije


Po nalogu Tužilaštva BiH provodi se opsežna akcija na razotkrivanju i razbijanju zločinačke organizacije.

U akciji učestvuju sve policijske agencije u BiH, u saradnji s pravosudnim i policijskim organima Republike Srbije.

Slobode je već lišeno više osoba, među kojima su i uposlenici više policijskih agencija u BiH.

Darko Elez uhapšen u Beogradu

"U policijskoj akciji koja je u toku, uhapšeno je šest članova međunarodne kriminalne grupe, među kojima i Darko Elez iz Sarajeva, sa prebivalištem u Beogradu, vođa i organizator te grupe", izjavio je Tanjugu zamjenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su šest članova te kriminalne grupe u Srbiji, a policije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske istovremeno vode sinhronizovanu akciju na hapšenju preostalih članova koji se nalaze na njihovoj teritoriji, rekao je Dačić.

Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i vršila najveća kriminalna djela na zapadnom Balkana - ubistva, iznude, ucjene, razbojništva, krijumčarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca.

Elez je vođa klana koji je godinama bio suprostavljen kriminalnoj grupi Đorđa Ždrala, protiv koje je Sud BiH potvrdio optužnicu za ubistvo nekadašnjeg visokog funkcionera MUP RS Ljubiše Savića Mauzera.

Iz CJB Istočno Sarajevo najavljeno je da će više detalja u ovoj akciji biti poznato u toku dana.


Foto: Darko Elez skrivao se u Beogradu

Hapšenja u Istočnom Sarajevu

Policija Republike Srpske privela je više od 30 osoba u današnjoj akciji razbijanja velike kriminalne grupe u nekoliko gradova RS-a.

Prema nepotvrđenim informacijama, na Palama su privedene osobe koje se mogu dovesti u vezi s trgovinom drogom, oružjem, ali policija smatra da će tim hapšenjima vjerovatno riješiti i neka druga teška krivična djela, među kojima su i ubistva.

Ispred sjedišta Centra javne bezbjednosti na Palama nalazi se više desetina pripadnika Specijalne policije sa fantomkama na glavi i naoružana dugim cijevima.

Policija je jutros u Bijeljini uhapsila i Marka Krajišnika, koji se, prema nezvaničnim informacijama, dovodi u vezu sa trgovinom oružjem.

Kako je potvrđeno u CJB Pale, radi se o širokoj akciji policije RS, u okviru koje je na prostoru Istočnog Sarajeva rano jutros uhapšeno više lica koja se dovode u vezu sa trgovinom drogom, oružjem i sa nekim ubistvima u Republici Srpskoj.

mtsmondo.com/rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak